Австралия отмени признаването от предишно правителство на Западен Йерусалим за столица

...
Австралия отмени признаването от предишно правителство на Западен Йерусалим за столица
Коментари Харесай

Австралия вече не признава Йерусалим за столица на Израел

Австралия анулира признаването от предходно държавно управление на Западен Йерусалим за столица на Израел. Това разгласи във вторник външният министър Пени Уонг, представена от " Индипендънт ".

Правителството на лявоцентристката Лейбъристка партия се съгласи отново да признае Тел Авив за столица и удостовери, че статутът на Йерусалим трябва да бъде решен в мирни договаряния сред Израел и палестинците.

Австралия остана ангажирана с двустранно решение на конфликта между израелци и палестинци и " няма да подкрепим метод, който подкопава тази вероятност ", сподели Уонг.

Бившият закостенял министър председател Скот Морисън публично призна Западен Йерусалим за столица на Израел през декември 2018 година, макар че австралийското посолство остана в Тел Авив.

Припомняме, че помяната последва тогавашното решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Йерусалим. Президентът Джо Байдън резервира посолството в Йерусалим, до момента в който Съединени американски щати се отдръпват от в миналото интензивното си ходатайство сред израелците и палестинците, които не са провеждали основни мирни договаряния повече от десетилетие.

Уонг разказа хода на Морисън като неточен в интернационален проект и като " безсрамен " опит да се завоюват частични избори в Сидни с огромно еврейско население.

Либералната партия на Морисън издигна еврейския претендент Дейв Шарма, който беше надвит на частичните избори, само че завоюва мястото на идващите общи избори.

Правителството на Морисън не беше определено през май след девет години на власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР